četvrtak, 8. prosinca 2011.

Kaša od papira 2

Kako koristiti kašu od papira?
Naravno, popis je nevjerojatno dug. Evo samo nekoliko uradaka:
1. Možete napraviti elemente za nakit: perlice ili npr privjesak za ogrlicu ili element za kopču za kosu:

 Perlice možete ostaviti neobrušene ili ih obraditi brusnim papirom ukoliko želite fino obrađenu površinu.

2. Napravite različite sitnice. Ovo je dugmad....

i privjesnica: srce


3. Kaša se može oblikovat u različite uporabne predmete npr. torbica.....


ili vaza....

4. A može se napraviti i ručno rađeni papir:





Samo još nekoliko napomena vezanih za korištenje kaše od papira:
1. Volumen uradaka može biti značajno smanjen nakon sušenja
2. Sušenje traje puno dulje nego kad radite s ostalim masama za modeliranje
3. Ovisno o efektu koji želite dobiti, možete koristiti različite vrste papira za kašu. Ako želite precizne, reljefne detalje,onda treba koristiti meki papir (toaletni ili kuhinjske ručnike). To nisam pokazala jer se u tom slučaju više se ne radi o recikliranju...a trudimo se bit ekološki osvješteni, zar ne?
4. I na kraju: kaša od papira VOLI glitere i metalik efekte, a tko može tome odolit?  Eksperimentirajte i dobru zabavu želim!

Broj komentara: 8:

  1. wow! Prekrasno. Nisam znala da sve to može nastati iz kaše. S obzirom da sam počela sve više toga pospremati za reciklažu došlo je vrijeme i da konačno isprobam tvoj recept. Idem ga brzo "sejvnut" na sigurno.

    OdgovoriIzbriši
  2. PAAAAAPIRIIIII... e, papiri su ge-ni-ja-lni... em su meni dragih nijansi boja, em su tako lijepo prošarani točkicama, jao... hvala,hvala,hvala na ideji da se u kašu ubace šljokice i metalik boje, sad mi dođe odmah ju ići raditi, ali suzdržat ću se par dana...

    OdgovoriIzbriši
  3. Može samo hint na čemu i s čim si valjala kašu za izradu papira? JeL dovoljna neka ravna plastična podloga i valjak ili možda provući kroz mašinu za lazanje ili nekako drukčije?

    OdgovoriIzbriši
  4. Zbilja nevjerojatno kako divne stvari mogu nastati iz običnog papira, odnosno kaše:) Sve super izgleda!
    Lijep pozdrav!:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vidim da ste se navukle kao i ja....
    Marija, za izradu papira ja koristim plastične folije (one koje služe za arhiviranje dokumenata) i bocu) Moje sito je veličine A4 pa mi to savršeno odgovara. Papirnata kaša nije dovoljno stabilna da bi se mogla koristiti mašina za tjesteninu. Ali, bacila si mi bubu u uho, pa bi jedan od slijedećih postova mogao biti izrada papira....Lijep pozdrav i zahvala svima!

    OdgovoriIzbriši
  6. E stvarno, da se sve to može napraviti od kaširanog papira, pa to je prava mala umjetnost, svaka čast , prelijepe stvari si izradila :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj, uvijek me to vražje sito prepriječi da krenem sama izraditi papir :) Ajde evo još jedne bubice u uho pa ubaci u post i ručnu izradu sita, po mogućnosti s nekim "kućnim" materijalom, bez pile i bušilice haha

    OdgovoriIzbriši
  8. Svjetlana - hvala ti! Marija- izvrsna ideja, obećavam reći sve o svom situ u postu koji već pripremam...(vidiš kakav učinak imaš na mene!)

    OdgovoriIzbriši