četvrtak, 15. prosinca 2011.

Radionica filcanja vune

U subotu, 10.12. u prostorijama Centra za mlade na Gazi, održana je radionica filcanja vune (izrade pusta). Bilo nas je 10ak polaznica i odgovorno tvrdim: uživale smo. Evo nekoliko uradaka:









 a evo i polaznica vesele radionice:


Kao što vidite: bilo je tu svega i svačega: kapa, šešira, navlaka za jastučiće....Voditeljica radionice, gospođa Katica iz udruge Božur, bila je vrlo strpljiva s nama, tako da smo nakon nekoliko sati namakanja ruku i vune u toploj sapunici, sve bile vrlo zadovoljne svojim uracima. Nažalost, obzirom da se radovi  trabaju navući na kalup i dugo sušiti nisu završeni na radionici pa nisam u mogućnosti pokazati završene uratke, osim moje kape, koju sam naravno završila kod kuće...




Jaaako sam zadovoljna i svojom prvom filcanom kapom i novom- starom tehnikom koju počinjem učiti. U veljači se pripremamo na radionicu izrade papuča.....jedva čekam!

Broj komentara: 14:

  1. Ovo izgleda tako zabavno, korisno, interesantno, mogla bih nabrajati do sutra... iskreno, zavidim na ovako dobrom druženju i korisnoj radionici, tehnika je zbilja jako zanimljiva i predosjećam puno novih dobrih vunenih radova:))
    Kapa je genijalna!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasni radovi, obožavam vunene predmete!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma krasne stvari izrađuješ, od meni totalno nepoznatih stvari tj. tehnike koje se ja ni ne usudim probati, bravo,
    uvijek je naljepše druženje :)

    OdgovoriIzbriši
  4. vauuuuuu!!! i ja želim takvu kapu!!! fantastično!!! zašto nema takvih radionica u vinkovcima????

    OdgovoriIzbriši
  5. Velika mi je želja naučiti ovo raditi,prelijepo je zaista!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako ovo dobro izgleda i definitivno je nešto što bih voljela probati raditi!

    OdgovoriIzbriši
  7. prekrasne stvari se mogu napraviti od filcanja :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam imala pojma da se ovako radi, rezultat su fascinantni predmati. Divno.

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobih ovu blogersku nagradicu pa ju proslijeđujem Vama, o čemu se točno radi pogledajte na blogu http://mrvica-zivota.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala Jadre na nagradici! Svakako ću je ovih dana stavit na blog! Ostalima: na bolovanju sam i od posla i od hobija, ali nadam se da blogam uskoro. LP svima.

    OdgovoriIzbriši
  11. pozdravic, jaaaaaako me zanima filcanje:) nabavila sam sirovu vunu, ne znajuci u sta se upustam i sada je perem pomalo... kakav posao:)))) ali imama problem, odnosno nekoliko nih- pokusavam nabaviti gargase i to izgleda kao nemoguca misisja, pa ako imate neku informaciju-moooolim vas pomozite :) I drugo, da li je moguce das idete s nekim tutorijalom za nas koji bi naucili a nemamo gdje na radionice?
    ovo sve izgleda jako jako lijepo:))))

    OdgovoriIzbriši
  12. Marty, hvala što si svoje oduševljenje podijelila s nama... Moram priznat da mi je filacanje nova ljubav i da! tutorijal je u pripremi. Što se tiče gargaša, mislim da je najbolje pokušati na tržnicama rabljenih stvari, pogotovo ako postoji mogućnost posjeti istih na području Dalmacije, Hercegovine ili Like. Ili na kakvom izletu upitati ljude iz starijih domaćinstava. Ni ja ih nemam, ali nemam ni sirovu, nego već češljanu vunu. Obavijesti nas molim te ako ih uspiješ pronaći.

    OdgovoriIzbriši