nedjelja, 19. lipnja 2011.

Samo za obećanje da će mi izraditi ormarić, mužić je dobio i  nagradu po svojoj želji: hrostule (tako se kaže u mom kraju) ili "kroštule" kako ih nazivaju Primorci i Istrijani.
Sastojci:

3 cijela jajeta + 3 žumanjka
4 žlice šećera
1 šalica mlijeka
80 dkg brašna + 10ak dkg za posipanje površine
12,5 dkg margarina (ili maslaca ili masti)
malo ruma (ja stavim liker od naranče ili mandarina)
korica limuna (naranče), trebam li naglasiti da za korištenje korice morate biti sigurni da agrum nije prskan?
2 vanilin-šećera, prstohvat soli
šećer u prahu

Sad bi trebalo prvo istući jaja, šećer i vanilin šećer, pa onda dodavati ostale sastojke. Međutim, puno je jednostavnije sve ubacit u multipraktik sa plastičnim "S" nožem i pustiti da on obavi posao. Za par minuta dobit ćemo ovo:

Pustiti tijesto da odmara 30-ak minuta, razvaljati ga (ili provući kroz mašinu za rezance) i narezati nožem na šire trake. Svaku trakicu zarezati i po sredini

Jedan kraj trakice provući 1 ili više puta kroz zarez na sredini


tako da dobijemo oblik hrostule
Pržiti hrostule u dubokom ulju, ocijediti od masnoće i uvaljati u šećer u prahu.
Dobar tek!

1 komentar: